מובייל

טמפרטורת הגוף, הירדמות ושינה טובה

האם יש לקרר או לחמם את הגוף והסביבה כדי לעודד הירדמות?

טמפרטורת הגוף, הירדמות ושינה טובה

אחד הגורמים המשפיעים ביותר על איכות השינה שלנו הוא טמפרטורת הגוף. בעת ההירדמות, טמפרטורת הגוף שלנו יורדת באופן טבעי. מדובר בעד כדי מעלת צלזיוס אחת. ירידת הטמפ’ היא סמן ביולוגי שמוביל את הגוף והמוח להיכנס למצב של שינה.

בתחילת הלילה, הטמפרטורה יורדת בעקבות פעילות המערכת החיסונית. אלו תהליכי החלמה ושיקום שבהם האדם פסיבי, כשאין פעילות פיזית. בשלב זה גם מופרש יותר מלטונין, ההורמון האחראי על שמירת מחזור השינה.

לעומת זאת, אם אנו ממשיכים להיות פעילים פיזית או נפשית – הטמפ’ לא יורדת. האם אתם נחשפים לגורמים מתח שונים לפני השינה כגון אימון ריצה או חדשות? האם אתם נתקלים בשעות הלילה בנביחות / אזעקה / ילד בוכה? אלו גורמים שגורמים לגוף לייצר יותר אדרנלין וקורטיזול. אלו הם ההורמונים האחראים בהתמודדות עם מצבי לחץ. התהליכים הללו מעלים את הטמפרטורה ומפריעים לירידתה הטבעית, מה שמקשה על תהליכי ההרדמה והשינה מחדש.

כדי לשפר את איכות השינה, יש לוודא שתתרחש אותה ירידה של טמפרטורת הגוף.

דרכים להורדת טמפרטורת הגוף

בשעות הערב עדיף לעסוק בפעילות מתונה ומרגיע פיזית ונפשית. להמנע מהתעסקות בנושאים מעוררים או אימונים אינטנסיביים ב- 3 שעות שלפני השינה.

שיחות קשות לפני השינה הן לא רעיון טוב!!!

קירור הגוף יכול להעשות באמצעות מקלחת חמה קצרה, שלאחריה טמפ’ הגוף יורדת בחשיפה חזרה לאוויר. אם אתם מעדיפים אמבטיה חמה ארוכה – עדיף שהיא תהיה בשעה-שעתיים לפני השינה. כי בזמן האמבטיה הטמפ’ בכל זאת עולה אחרי שהייה ממושכת, אז יש לתת זמן התקררות. עצם הירידה באותו זמן התקררות היא טקטיקה טובה.

כמובן, בקיץ – תדליקו במזגן נעים או מאוורר תקרה, שיורידו את הטמפ’ מתחת ל-25. כדי לכוון לטמפ’ קרירה מהרגיל בשעות היום.

לגבי כיסוי – אם מתכסים בחורף ביותר מדיי שכבות או שמיכות – זה עלול להפריע לגוף לשמור על טמפ’ נמוכה. כאמור, חיוני לשמור על קרירות עבור תהליכי השיקום. אם הכיסוי רב מדיי, הסיכוי ליקיצה לילית עולה.

זו אחת הסיבות שנשים בגיל המעבר עם גלי חום חשות את הירידה באיכות השינה: כי חום ושינה לא הולכים טוב ביחד.

ויש עוד טריק נחמד שמקרר את הגוף ואפשר לראות אותו בערוץ הטיקטוק שלי מכאן.

לסיכום

הסיכוי שתירדמו ותשנו בחדר חם לעומת חדר קר – נוטה לטובת החדר הקר. שימרו על טמפרטורת הסביבוה והגוף נמוכות יחסית ותגבירו את הסיכוי להירדמות ושינה טובה באופן משמעותי. להטמעה של כל ההרגלים החיוניים לשינה טובה ועמוקה הירשמו לתכנית באנו לחלום בשיטת CBTI.

נדודי שינה, CBTI, סי.בי.טי.איי, סיביטיאיי, שיפור השינה

פוסטים אחרונים

צמחי מרפא לנדודי שינה

צמח מרפא ולריאן לשינה

צמח מרפא ולריאן לשינה – אחד מצמחי המרפא המובילים להקלה על נדודי שינה. המאמר סוקר את ממצאי המחקרים על יעילותו ועל אפשרויות השימוש

להמשך »
דילוג לתוכן